Regnställ för MC

Vi sitter just nu och planerar för MC säsongen 2022 som snart drar igång. Alla är taggade på att ta ut sina hojar och köra första premiärturen. Vi är ett gäng på mellan 6-10 personer, flest par, som brukar ge oss ut både på dagsturer men också på kortare MC-semestrar för att se oss omkring. Det är himla kul och mysigt, vi håller oss för det mesta i Sverige men har också åkt i Tyskland och Norge några gånger. Det går en rolig historia om regnställ för MC som förknippas med en av de som brukar köra med på våra turer.

Köpte MC regnställ

För ungefär 6-7 år sedan när vi skulle på en tur till Tyskland så var det en överhängande risk att det skulle bli dåligt väder på resan. En av de som var med hade i all hast glömt att packa ner sitt regnställ för MC och blev lite stressad över att han inte hade några regnkläder ifall det skulle bli riktigt dåligt väder. Våra allväderskläder är inte direkt regntåliga även om de kan stå emot lite lättare väta. Hur som helst så rusade han in i en affär för att handla ett regnställ för MC lite så där akut. Det kostade inte jättemycket pengar men var ändå en onödig kostnad tyckte han.

Oanvänt regnställ & sol

Tack och lov att han beslutade sig för att köpa med sig ett regnställ för MC för det kom inte en enda droppe på 10 dagar, trots den dåliga prognosen. När vi kom hem från tysklandsresan så åkte han tillbaka till affären och lämnade in det oanvända regnstället och fick pengarna tillbaka. Året därpå när vi åkte så tjatade alla på honom att ta med ett regnställ för då skulle vi få bra väder, vilket han inte gjorde och det spöregnade flera av dagarna. Allt sedan året efter det så har han alltid packat ner sitt regnställ, aldrig använt det och lämnat tillbaka det till affären vid hemkomst. Snacka om solförsäkring!!