Snygga flanellskjortor

Äntligen är det modernt igen med snygga flanellskjortor! Min man bara älskar att gå runt i sina rutiga flanellskjortor och har gjort länge. Problemet var bara under vissa perioder att det knappt gick att få tag på nya flanellskjortor då det inte var modernt. Det är väldigt praktiskt med flanellskjortor för dom går i princip att använda till alla tillfällen, kanske inte på några högtidliga event som bröllop och begravning men i stort sett till allt annat. Fram för allt när det är modernt. Jag tror att det är så att man antingen ogillar flanellskjortor eller så älskar man dom. Min man älskar dom ganska mycket mer än vad jag själv gör.

Flanellskjortor för alla tillfällen

Som sagt, det är sällan fel att klä sig i en flanellskjorta. En snygg flanellskjorta är inte bara sportig eller casual utan kan också tas på till fest då det finns många olika typer av flanellskjortor. Min man brukar använda några av sina flanellskjortor till jakt och vandring, dom är oftast gröna eller mörkblå eller grå. När han ska på fest tar han på sig röd-blå-rutiga lite tunnare flanellskjortan eller en med oregelbundna rutor i blått och grönt. Jag kan tycka att det är helt ok att bära en flanellskjorta på fest så länge den är snygg och han har passande byxor till. Gärna ett par chinos för då blir det inte så casual som när han har jeans till.

Material i flanellskjortan

Eftersom flanellskjortan ursprungligen tillverkades av ull så blev den ett slitstarkt plagg som användes mycket av bönder som arbetade utomhus. Om vi tittar på dagens flanellskjortor så är dessa ofta tillverkade av bomull eller andra syntetiska material, ibland även av ull. För att flanell ska bli så där lite fluffigt så borstar man tyget, då blir det både mjukt och fluffigt. En av anledningarna till att just flanellskjortorna har blivit så populära är nog för att det blir skönare ju mer det används och är också väldigt slitstarkt.