Solglasögon – mer än bara en snygg accessoar

Nu går vi med stormfart mot våren igen hörrni, är det inte underbart? Jag gillar den här förberedande tiden innan när jag kan spana in och inhandla nya snygga plagg och accessoarer inför varmare och ljusare tider. Någonting jag haft ett lite extra intresse för de senaste åren har varit solglasögon och därför har jag planerat att ge mig ut på stan någon dag nästa vecka för att hitta ett par riktigt snygga brillor att inta den härliga och efterlängtade vårsolen med.

Solglasögon som skyddar mot skadligt UV-ljus

Men det ska väl inte vara så svårt att hitta solglasögon i Göteborg tänker jag. Det blir nog svårt att bara hålla sig till ett par dock, så det kan bli så att jag kommer hem med i alla fall två par nya brillor. Det är ju trots allt ganska viktigt att ha på sig just solglasögon eftersom de skyddar ögonen mot UV-ljus som ju är skadligt i en större mängd. Utsätts man för tillräckligt mycket UV strålning kan det medföra sjukdomar som exempelvis bindväv bildat på ögonvitorna, grå starr eller förändringar i gula fläcken. Se därför till att köpa er nya solglasögon i bra kvalitet.

En accessoar som sätter pricken över i:et

Har man sedan innan ett synproblem finns det massvis att snygga solglasögon att välja mellan där man kan få sin styrka, polariserande solglas eller progressiva glas. Det finns någonting för alla helt enkelt. Solglasögon är en viktig accessoar som dessutom ofta sätter pricken över i:et i sin dagliga outfit. Enligt mig är det en väldigt trevlig och enkel accessoar som kan göra stor skillnad. Unna er själva och er ögon-hälsa ett par nya snygga brillor till våren hörrni och skydda er mot UV-ljus på ett snyggt sätt, det är vi värda tycker jag.