Vi tar fram bra barnskor till den lilla foten

I mer än 80 år har de arbetat med att ta fram barnskor till den lilla foten med fokus på att vara snäll och ergonomisk mot de små fötterna. Idag är de en av de ledande tillverkarna av barnskor i Sverige och Pax Scandinavia är inte på väg nedåt utan snarare tvärtom.

Deras produkter säljs genom lokala återförsäljare över hela Sverige och man försöker täcka det här riksnätet för att finnas överallt. Det är nog ganska vanligt att just Pax Scandinavia är tillverkaren av barnskon du köper men det kanske inte alltid är lika vanligt att du vet om det. Men oavsett så kan du handla Pax Scandinavias produkter med gott samvete med vetskap om att den lilla foten får bra underlag att gå på och bygger upp en bra grund för att fortsätta hela livet utan problem med fötter eller knän.

Växer så det knakar

Inte nog med att Pax Scandinavia expanderar och blir större så blir ju även barnens fötter, det är nästan något alla vet om. Upp till två års ålder växer normalt barnfötter ungefär 20 mm per år. Det är ganska mycket om man tänker att det skulle fortsätta i samma kurva resten av livet. Då hade vi helt enkelt haft fötter som är längre än vår längd på höjden. Mellan två och tre års ålder växer foten ungefär 15 mm per år och därefter upp till att barnet är ungefär 11 år gammalt så växer foten med ungefär 10 mm per år.

Vikten av att barnen har rätt storlek på fötterna tror jag många missar. Man ska med andra ord vara väldigt noggrann med att mäta barnets fötter och skor med jämna mellanrum för att skorna ska passa. Med Pax Scandinavia springer de små fötterna runt med gott samvete och gör sig redo för ett långt liv.