Sitt ute och läs utan att få ont i huvudet

När jag fyllde år för ett tag sedan hade vi riktigt fint väder och vi kunde sitta ute och fira med tårta ock kaffe. Hela familjen var här, både barn och barnbarn och det blev en riktigt lyckad dag som jag är väldigt tacksam över. Varje år får man ju frågan om vad man önskar sig i present och jag tycker det är lika svårt varje gång då det känns som att man har det mesta nu när man kommit upp lite i åldern.

Den bästa presenten på länge

Men familjen känner mig och dom vet att jag älskar allt som har med böcker, korsord och liknande att göra så jag fick en hel bokserie att läsa i sommar och jag fick även ett par solläsglasögon i min styrka som jag aldrig tidigare hört talas om eller visste att det fanns. Jag måste säga såhär i efterhand att det var den bästa presenten på länge.

Solläsglasögon med behagligt ljus

Jag har faktiskt hunnit använda dom redan flertalet gånger när jag sitter ute på verandan och läser tidningen på morgonen och det som är så bra med dom är att dom ger ett riktigt behagligt ljus samtidigt som de skyddar mot UV-strålning. Hur trött är man inte på att antingen ha sina vanliga läsglasögon och sitta och kisa i solen för att det är alldeles för ljust, eller om man bär sina solglasögon så får man ont i huvudet för att det inte är anpassade linser i. Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av dessa solläsglasögon och är så glad över alla mina fina presenter jag fick på min födelsedag. Kanske blir det så att jag önskar mig ytterligare ett par till julen, det är ju alltid kul att kunna ha ett par att variera mellan.