Visst kan man leva friluftsliv med jakttillbehör

Den sista tiden när vi alla försöker att inte röra oss bland för stora massor av människor har jag och barnen kommit att vistas allt mer ute i naturen. De älskar att utforska bäckar och raviner och att klättra i berg. En annan given höjdpunkt är ju såklart också ätandet. Att ta fram en matsäck med varm choklad och mackor eller att göra upp en eld och grilla korv är alltid uppskattat. Se bara till att om ni eldar att ni gör det på ett säkert och tillåtet sätt, samt släcker det ordentligt efteråt. Allt detta har vi gjort i många år, och med åldern har man blivit lite bekväm plus att det kommit så mycket olika spännande föremål som förenklar och förhöjer upplevelsen i skog och mark.

Få människor är lika mycket i skogen som jägare och min gissning är att de också vill ha det så enkelt och okomplicerat som det går. Själv har jag fastnat för dessa jakttillbehör som numera bor i våra ryggsäckar.

Tändstål – Finns inte mycket som slår känslan när man skapat sin första eld med det
Vikkåsa – Tar lite plats och används varje tur
Viksåg – Samma som för kåsan, används bara på torra döda grenar och träd
Bestick-set – Samma princip som jag hade i lumpen, nostalgi och praktikalitet i ett
Smörgåsjärn – Lite otippat min favorit. Har man med sig bröd, lite ost, korv och nyttigheter som lök, paprika och tomat, så kan man tillaga härliga varma mackor över öppen eld
Sittunderlag – Ett måste om man vill sitta lite bekvämt och torrt
Gå inte ut i naturen utan dessa jakttillbehör.