Allt inom paracord

Jag har precis hittat en sida som har sånt grymt utbud av paracord (eller fallskärmslina). Sidan har allt inom paracord. när det kommer färger. Jag älskar paracord. Det är nylonrepet som bara ger och ger och ger. Jag har flera armband, bälten och nyckelband i detta fantastiska material. Första gången som jag stötte på paracord var på en marknad där det såldes accessoarer gjort av paracord. Jag köpte ett armband och fick även med en liten beskrivning av paracord och dess historia. Det användes från början i fallskärmar under andra världskriget, men har massvis med andra användningsområden. Jag blev nyfiken på var man mer kan hitta det. Jag upptäckte att det finns en hel del nördar därute. Jag råkade bland annat hamna på ett forum där man listade användningsområden och situationer då man använt det.

Några exempel då. Halsband och koppel till djur är logiskt. Det är framför allt inte ovanligt att det används till hundar. Annars är dess användning i naturen det mest fantastiska. I och med att det vävs ihop till exempelvis armband och bälten finns det en hel del rep att ta av om man sprätter upp det. Paracord kan användas i nödsituation om du behöver klättra ner för en klippa. Det går också att göra om det till en fälla och fånga djur, eller använda det som lina när du fångar fisk. Jag har också hört talas om personer som kan väva ihop fiskenät av paracord.